Echipa de raliuri ProRally Team Brașov a reușit un nou rezultat foarte bun în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2017.

Fără aportul lui Manu Mihalache (absent motivat), dar cu evoluții consistente din partea lui Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5), Jean Tatu și Eugen Rotaru (Subaru Impreza), Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Suzuki Swift Sport) și Cristiana Oprea și Ioana Stan (Dacia Sandero), gruparea de la poalele Tâmpei a încheiat pe locul 2 Raliul Aradului KIA, cu un total de 61 de puncte, după Napoca Rally Academy, rezultat ce o păstrează în fotoliul de lider al clasamentului general la echipe în 2017. „Vreau să felicit echipa pentru rezultatele obținute, care ne-au permis să ocupăm locul 2 la final. Toți componenții au avut evoluții frumose și bune pe primul macadam din 2017. Jean  a reușit un rezultat foarte bun, avându-l în dreapta pe brașoveanul Eugen Rotaru, în vreme ce Andrei s-a descurcat foarte bine pe primul său macadam cu noua mașină. Îndrumat foarte bine de Doru Vraja, Andrei a mers constant și a crescut de la probă la probă, în ciuda faptului că este stresat de examanele din sesiune. Și fetele, Cristiana și Ioana, au avut o comportare bună la prima lor cursă de macadam și au arătat că sunt în continuă creștere de la raliu la raliu. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să adunăm puncte care ne mențin în continuare lideri la general și sperăm ca și în cursele următoare să o ținem tot așa”, a spus Dan Gîrtofan.
Aflat la primul test pe macadam cu noua mașină, Suzuki Swift Sport, Andrei Gîrtofan, ajutat de Doru Vraja, a încheiat pe locul 4 la Cupa Suzuki. „Îmi place foarte mult cum merge Suzuki-ul pe macadam. Este prima oară când merg cu o mașină cu blocant pe o astfel de suprafață și pot să spun că este o diferență mare de feeling și performanțe față de Logan. Este mai rapidă, mai agresivă, mai jucăușă și poți face mult mai multe lucruri cu ea. Mi-a luat un pic de timp până am reușit să mă obișnuiesc cu ea. De altfel, principalul obiectiv al meu și al lui Doru pentru Raliul Aradului a fost să ne acomodăm cu mașina pe macadam și să învățăm să scoatem maximum din ce poate oferi. Și, de la probă la probă, am crescut constant, iar asta nu poate decât să ne bucure în perspectiva curselor următoare. Totuși ne bucurăm enorm pentru că am reușit să ne aducem contribuția la rezultatul pe echipe și sperăm să fim și mai buni pe viitor”, a declarat Andrei.
    Cu un feeling bun după primele două curse, dar și cu un nou copilot, în persoana lui Eugen Rotaru, Jean Tatu a reușit să câștige clasa 11 de la Raliul Aradului, consolidându-și poziția de lider și în clasamentul general.
    Nu în ultimul rând, cele două prezențe feminine din cadrul ProRally Team Brașov, Cristiana Oprea și Ioana Stan, au bifat o cursă frumoasă pe meleagurile bănățene, terminând pe locul 9 la Cupa Dacia, un rezultat foarte bun în condițiile în care a fost primul lor contact cu un raliu de macadam.
Următoarea rundă din CNRD este Raliul Moldovei Bacău, programat pe 16 și 17 iunie.

Bogdan Popescu
PR Manager ProRally Team Brașov
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
credit foto: Adrian Torjoc & Bogdan Barabas

Go to top