Început cu câteva zile înaintea startului de sezon, proiectul ProRally Team Brașov s-a dovedit a fi unul de succes chiar de la început.

Totul a pornit de la o idee a dublului campion național, Dan Gîrtofan, care a vrut ca în Brașov să existe din nou o echipă care să aibă un cuvânt de spus pe scena motorsportului autohton și nu numai. Și cum de mulți ani de zile nu a mai existat un astfel de proiect în orașul de la poalele Tâmpei, multă lume a salutat cu bucurie ideea lui Giri și a venit să sprijine, chiar dacă doar de pe marginea probelor speciale, noua echipă. Una formată din Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5), Manuel Mihalache și Janos Soos/Alina Bianca Pop (Mitsubishi Evo 9), Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Suzuki Swift Sport), Jean Tatu și Eugen Rotaru (Subaru Impreza), Adrian Grigore și Vlad Terzi (Mitsubishi Evo 9) și Cristiana Oprea și Ioana Stan (Dacia Sandero). Un team cu echipaje cu experiență, dar și cu tineri de viitor, precum Andrei Gîrtofan, Cristiana Oprea și Ioana Stan.

Vicecampioni încă din primul an

Și chiar dacă la început emoțiile au fost mari, mai ales pentru faptul că echipajele componente și-au adunat un buget propriu, cum a putut fiecare, totul a mers foarte bine, iar ProRally Team Brașov a devenit, încet, o forță în Campionatul Național de Raliuri. După ce la mijlocul sezonului era chiar lideră în clasamentul pe echipe, gruparea de la poalele Tâmpei a terminat pe locul 2 sezonul său de debut, înregistrând o performanță la care mai nimeni nu se gândea. Și pentru că performanța trebuie premiată, ProRally Team Brașov a pimit titlul de viceampioană națională la Gala Campionilor FRAS 2017, ce a avut loc în superbul decor oferit de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Cu mic cu mare, membrii echipei brașovene au pășit pe podium, în aplauzele colegilor, adversarilor, dar și a întregii suflări a motorsportului românesc, pentru a-și primi răsplata pentru un sezon reușit, dar și pentru a face o promisiune: aceea că în 2018 vor munci și mai mult, pentru a ajunge campioni.

„Un rezultat peste așteptări”

Mentorul, liderul, dar și artizanul ProRally Team, Dan Gîrtofan, s-a declarat foarte încântat de proiectul său. „A fost un an foarte bun pentru echipa noastră și mă bucur că am reușit să aducem un rezultat important pentru Brașov, cu o echipă formată în mare parte din brașoveni. Este o mândrie pentru mine că am putut să ne luptăm de la egal la egal cu echipe cu bugete mari, dar și cu o experiență foarte importantă. Este un rezultat foarte bun. Pot să spun că ne-am depășit așteptările și că am făcut o treabă foarte bună. Toți componenții și-au adus meritul la acest titlu de vicecampioni și sperăm ca în 2018 să-l transformăm într-unul de campioni”, a declarat Dan Gîrtofan.

CS ProRally, un club pentru viitor

ProRally Team are componenți ce sunt legitimați la CS ProRally Brașov, un club sportiv care crește de la an la an. Pe lângă echipa de raliuri, CS ProRally are în portofoliu sportivi ce activează și în alte ramuri ale motorsportului românesc, precum Campionatul Național de Karting sau Campionatul Național de Viteză în Coastă. Istvan Soos și Ionuț Zăbavă au avut evoluții foarte frumoase și apreciate în întrecerea de viteză în coastă la etapele la care au participat, iar la karting, juniorul Darius Cașcaval a obținut titlul de campion național la clasa KR Mini. „Mă bucur că avem sportivi legitimați la clubul nostru care fac performanță, începând de la copii și juniori și terminând cu seniorii. Creștem de la an la an și sperăm ca să fim și mai buni în anii care vor urma și să păstrăm tradiția campionilor brașoveni din motorsport”, a mai adăugat Giri.

Bogdan Popescu
PR Manager Dan Gîrtofan & ProRally Team Brașov
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
credit foto: Adrian Torjoc & Bogdan Barabas