Pentru cei doi vicecampioni naționali de anul trecut, Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5), Cotnari Rally Iași este poate cea mai importantă etapă din actualul sezon.

Și asta pentru că runda ieșeană se anunță una în care se vor decide multe în privința ierarhiilor finale de la sfârșit de sezon. Cu 43 de puncte de recuperat față de prietenul și în același timp principalul rival la titlu, Bogdan Marișca, Giri și Tudor promit un ritm susținut pe „specialele” moldovene, care să le ofere șansa la un rezultat cât mai bun.

După o primă zi de recunoașteri, Dan Gîrtofan a oferit câteva detalii legate de traseu și nu numai. „Raliul are aceeași configurație ca și anul trecut. Cu «speciale» foarte frumoase și cu un macadam ce permite un stil de pilotaj eficient. Pe unele probe parcă s-a mai îmbunătățit vizibilitatea și asta este un semn că organizatorii au încercat să ne creeze condiții cât mai bune de concurs. Din păcate, dacă vremea nu va ține cu noi, unele «speciale» pot deveni alunecoase și astfel pot pune probleme competitorilor. Să sperăm că nu va fi așa și că vom avea parte de un timp bun. Pentru noi, din punct de vedere sportiv, este o cursă foarte importantă, în care trebuie să tragem tare pentru un rezultat care să ne mențină și la ultima rundă cu șanse la titlul de campioni. Va fi dificil, deoarece vom avea o concurență puternică, dar nu vom ceda și sperăm ca acest lucru să se vadă și la finalul cursei în locul pe care vom termina”, a spus Giri.

Dan și Tudor se bazează în 2017 pe sprijinul următorilor parteneri: Škoda România, Porsche Finance Group România, Delcar - dealer Škoda Brașov, Mobil 1 prin Lubexpert România, Hankook Competition prin Bucur Tuning Sibiu și Mipa și Presto prin Rompresto Trading.

 

Bogdan Popescu   
PR Manager Dan Gîrtofan
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Credit foto: Adrian Torjoc & Bogdan Barabas