Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5) sunt încrezători în șansele lor în lupta pentru titlu în sezonul 2016 al Campionatului Național de Raliuri Dunlop ce va debuta la sfârșitul săptămânii, odată cu Tess Rally Pro-x Brașov.

Cred că pachetul Škoda Fabia R5 – Dan Gîrtofan – Tudor Mârza și echipa din spatele nostru va avea un cuvânt greu de spus în acest sezon”, a spus Dan Gîrtofan în conferința de presă de dinaintea startului de campionat, gădzuită de sediul Delcar – dealer autorizat Škoda.
Giri a adăugat că siguranța asta vine și de la noul material de concurs, Fabia R5, unul de top, dar și datorită partenerilor, care i-au asigurat un buget ce-i oferă șanse bune în lupta pentru locul 1. „Ne bucurăm că putem avea la dispoziție un material de concurs așa de competitiv, precum Fabia R5. O mașină care este teoretic, numărul unu la nivel mondial în clasa ei. Este un bolid care se pliază un pic mai bine decât S2000 pe stilul meu de pilotaj și pe vârsta pe care o am. Trebuie să recunosc că nu mai sunt unul din tinerele talente sau speranțe. Mașina ne place foarte mult și suntem încrezători în potențialul ei. De altfel, cred că noul material de concurs, dar și suportul partenerilor noștrii, care ne-au asigurat un proiect cu un buget sănătos, ne poate da speranțe mari că vom avea și performanțele pe care ni le dorim. Tocmai de aceea vreau să le mulțumesc tuturor sponsorilor și celor care ne sunt alături și să le promit că eu și Tudor vom da totul pentru a-i face mândrii de noi”, a precizat Gîrtofan.

Dublul campion național a vorbit și despre debutul sezonului, care va fi oficializat cu „raliul de casă”, din weekend: „Suntem pregătiți pentru un start de sezon reușit. Sigur, sunt emoții inerente pentru etapa de casă, una care ne place enorm. Dar, din păcate, este un raliu și pe placul adversarilor, care sunt arhifamiliarizați cu probele speciale. Ne bucură foarte mult introducerea punctelor suplimentare din așa-numita Power Stage, așa cum se întâmplă în Campionatul Mondial. Mai ales că proba desemnată Power Stage este una din cele mai frumoase, Poiana Brașov la vale. Acest lucru va face speciala să fie un foarte atractivă și pe care lumea se va «lupta» pentru a primi acele puncte bonus, iar asta nu poate decât să-i bucure pe spectatori. Sunt puncte importante, care la final de sezon pot face diferența. Eu am pierdut un titlu de campion național pentru jumătate de punct, astfel că va fi o adevărată «bătălie» pe Poiană. Noi sperăm să avem o evoluție bună încă de la început, să reușim să aducem mașina întreagă la final și să bifăm și un rezultat bun în fața fanilor, care sunt sigur că vor fi în număr mare pe probele speciale”.

La fel ca și anul trecut, în dreapta lui Giri se va afla navigatorul Tudor Mârza. „Vreau să mulțumesc partenerilor noștrii pentru încrederea acordată. Începem campionatul acasă, la Brașov, cu o mașină nouă și cu o primă experiență cu ea pe asfalt. Ne așteaptă un raliu foarte interesant și dificil, un raliu care vine și cu acea noutate legată de Power Stage, ce va face lucrurile și mai atractive, mai ales pentru fani. Eu și Giri formăm o echipă foarte bună, ne cunoaștem extrem de bine și am ajuns la un nivel de înțelegere foarte ridicat, astfel că putem avea un atu important în sezonul 2016. Sperăm să bifăm un debut reușit la Brașov și să ne facem fericiți fanii, care așteaptă multe de la noi”.

Așa cum am mai anunțat, Dan Gîrtofan, continuă parteneriatul cu Škoda România, importatorul oficial al mărcii cehe în țara noastră, pentru încă trei sezoane. De asemenea, Giri se poate baza și pe dealer-ul Škoda din Brașov, Delcar, pentru o susținere din toate punctele de vedere, lucru confirmat și de directorul de vânzări, Andrei Sârbu. „2015 a fost un an bun pentru noi, atât pe partea de legată de Škoda, cât și pe partea de motorsport. Au fost rezultate mulțumitoare, deși totdeauna este loc de mai bine. Începem un 2016 încrezători, cu speranța la rezultate bune, mai ales că avem parte de o mașină nouă, de top. Avem un parteneriat cu Dan pentru Tess Rally, dar care sperăm să-l prelungim și la celelalte etape. Pentru noi este o bucurie să fim alături de Dan și de echipa lui. E un brașovean de-al nostru și vrem să-l susținem cu toate puterile. Îi urez mult succes, are tot ce trebuie să demonstreze și să ajungă pe locul 1, la fel ca noi, cei de la Delcar, care am ieșit în 2015 cel mai bun dealer Skoda”, a declarat Andrei Sârbu. 

Partenerii lui Dan Gîrtofan și Tudor Mârza în sezonul 2016 al CNRD sunt următorii: Škoda România, Porsche Finance Group România, Delcar - dealer Škoda Brașov, Mobil 1 prin Lubexpert România, Hankook Competition prin Bucur Tuning Sibiu și Mipa și Presto prin Rompresto Trading.

Bogdan Popescu
PR Manager Dan Gîrtofan
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0751983587